© Joren De Weerdt

Vrouw (64) en man (59) overleden na fatale schietpartij in stomerij

Een fataal schietincident in een stomerij op de Kartuizersvest in Lier heeft het leven gekost aan een 64-jarige vrouw en een 59-jarige man. De man werd nog in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht, maar overleed later op de avond aan zijn verwondingen. Verder onderzoek moet uitwijzen in welke omstandigheden de schoten vielen en wat de relatie tussen de twee was.

LEES OOK: Buurt onthutst na moord en zelfmoord in Lier: “Zo’n zachte en knappe vrouw”

De feiten werden maandagavond rond 18u gemeld door een man, mogelijk een vriend of een kennis van (een van) de aangetroffen personen. Hij trof de man en de vrouw aan met schotwonden. “Voor de vrouw kwam alle hulp te laat”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts. “De man werd zwaargewond naar het ziekenhuis gevoerd.” Later op de avond deelde het parket mee dat ook de man was bezweken aan zijn verwondingen.

Er is een vermoeden dat de man de dader zou zijn, maar dat moet het onderzoek uitwijzen. Het parket vorderde een onderzoeksrechter. Een wetsdokter, een labo en een wapendeskundige kwamen ter plaatse om de eerste vaststellingen te doen. “Een aantal zaken, zoals de relatie tussen de twee aangetroffen personen, moet ons nog duidelijk worden”, zegt Aerts.

De Kartuizersvest ligt pal in het centrum van Lier. De schoten werden gehoord door een aantal omwonenden. ‘s Avonds kwam er nu en dan een verraste buurtbewoner kijken. Rond 22u rondden het parket en de onderzoeksrechter hun werk ter plekke af. Dinsdag zal allicht wat meer duidelijk worden over de omstandigheden waarin de feiten zich voordeden.

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio