©  BELGA

Klauss verkoos Standard boven KV Mechelen: “Keuze was snel gemaakt toen Standard kwam”

KV Mechelen wilde hem, Standard ging er uiteindelijk mee lopen. Joao Klauss (23) werd gisteren voorgesteld als nieuwe spits van de Rouches. “KV Mechelen is ook een goede club, maar Standard is top in België”, zei de Braziliaan die woensdag voor het eerst in de basis wordt verwacht tegen ... KV Mechelen.

thst, bfa

“Ik heb inderdaad een paar gesprekken met Mechelen gevoerd”, gaf Klauss toe op zijn voorstelling in Luik. “Maar toen Standard kwam, was mijn keuze snel gemaakt. Elke speler wil bij zo’n club spelen. Wanneer je in Brazilië over Belgisch voetbal praat, denkt iedereen meteen aan Standard. Dit is de juiste keuze voor mij”.

Dat hij woensdag moet spelen tegen de club die hij in laatste instantie afwees? Daar ligt Klauss niet wakker van. “Ik heb met hun trainer gesproken, maar probeerde het verder over te laten aan mijn manager en de clubs. De match tegen Mechelen is een belangrijke match voor ons. Net als alle andere matchen.”

Een Klauss op kruissnelheid hoeft KV alvast niet te vrezen. “Omdat ik bij Hoffenheim nog niet veel heb gespeeld, ben ik nog niet 100 procent fit. Dat zal komen met de matchen. Geef me twee à drie weken.” Standard huurt de Braziliaan voor achttien maanden bij Hoffenheim. “Het is nog altijd mijn ambitie om daar door te breken. Zij hebben me immers naar Europa gehaald, maar Standard heeft ook een aankoopoptie. Hier lang blijven, zou zeker geen straf zijn.”

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws