©  BELGAIMAGE

Pooier bespioneerde prostituee met ‘teddybeercamera’

Een 27-jarige Roemeen is maandag voor de rechtbank moeten verschijnen, omdat hij zijn vriendin geslagen had. Hij zou ook als haar pooier hebben opgetreden en zou haar via een verborgen camera in een teddybeer gecontroleerd hebben, maar dat ontkent hij allemaal. Het openbaar ministerie vorderde drie jaar cel en 8.000 euro boete.

Bron: BELGA

Een verontruste bewoner uit de Van Leriusstraat in Antwerpen had op 16 september 2020 naar de politie gebeld, omdat er bij zijn buren een vrouw werd geslagen. Hij had er een geluidsopname van gemaakt. Naast een huilende vrouw die meermaals ‘auw’ riep, was er ook een man te horen die Roemeens sprak.

De politie trok naar de buren en trof daar de beklaagde aan. Het slachtoffer bevond zich in de badkamer en liet zich eerst niet zien. Pas toen de geluidsopname werd afgespeeld, kwam ze tevoorschijn. Haar gezicht, armen en benen vertoonden kneuzingen. Ze was zes dagen arbeidsongeschikt.

De beklaagde en het slachtoffer bleken een affaire te hebben. Ze hadden ruzie gekregen, omdat het slachtoffer zijn vrouw wilde inlichten. Hij had haar met de platte hand en met een bezemsteel geslagen. Bij de uitlezing van zijn gsm werden echter ook aanwijzingen van mensenhandel gevonden.

Dumpingprijzen

Het slachtoffer, dat als prostituee werkte, bracht in de aangetroffen berichten verslag uit over de klanten die ze zag en het geld dat ze verdiend had. Sorin C. beheerde haar advertenties op sekswebsites en bepaalde haar tarieven. In zijn gsm werden voorts nog pikante foto’s aangetroffen, alsook opnames die blijkbaar met een ‘teddybeercamera’ gemaakt werden. De bijbehorende app stond op zijn toestel.

De beklaagde gaf toe dat hij zijn vriendin geslagen had, maar ontkende dat hij haar pooier was. “Hij was eerst een klant van haar. Ze werkte toen nog aan dumpingprijzen en was verslaafd aan cocaïne. Toen ze een relatie kregen, heeft hij haar van de drugs af geholpen en zorgde hij ervoor dat ze haar financiële situatie op orde kreeg. Ze werkte aan betere prijzen en hij hield een boekhouding bij. Haar inkomsten gingen niet integraal naar hem en hij heeft geen misbruik gemaakt van haar precaire situatie. Van uitbuiting is geen sprake. De verborgen camera diende niet om haar te controleren, maar om haar te beschermen, moest er iets fout lopen met een klant”, stelde de verdediging.

Vonnis op 1 februari. blg

MEER OVER Rechtbank Antwerpen

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio