©  Fred Debrock

Extra hulpaanbod voor wie kampt met psychische problemen

Antwerpen -

Wie kampt met psychologische en sociale problemen kan terecht bij een Kruispunt. Dit aanbod wordt deze maand uitgebreid met Kruispunten in de Van der Sweepstraat 5 in Antwerpen en in de Cornelis Schutstraat 28 in Deurne.

Een Kruispunt is laagdrempelig en mensen kunnen er terecht voor eerste hulp bij psychische en sociale problemen. Er bestaan al Kruispunten in Kalmthout, de wijk Luchtbal, Schilde en Mortsel. Met de coronacrisis wordt duidelijk dat steeds meer mensen nood hebben aan dit aanbod

“Het is belangrijk dat mensen niet alleen met hun problemen blijven zitten”, zegt Hellen Renders, beleidscoördinator van Centrum voor Algemeen Welzijn (CAW) Antwerpen, een van de organiserende organisaties. “Als je in de rats zit, is het niet eenvoudig om gepaste hulp te vinden. Kruispunten bieden daar een oplossing voor.”

Het aanbod van de Kruispunten is gratis en kortdurend. De medewerkers zijn te bereiken via mail, per telefoon, door een afspraak te maken of langs te komen tijdens de openingsuren.

Kruispunt Noorderkempen in Brasschaat opende begin januari als eerste de deuren in de Welzijnscampus in het centrum van Brasschaat. Er komen er twee bij midden januari in Antwerpen-Centrum, in de Van der Sweepstraat, en in Antwerpen-Oost, in de Cornelis Schutstraat in Deurne. Later dit jaar zal er nog een Kruispunt openen in Antwerpen-Zuid op het Kiel. (svw)

www.kruispunten.be

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio