©  BELGA

Het is officieel: DC United verwelkomt Hernan Losada

Hernan Losada nam zondagavond na de wedstrijd tegen Club Brugge afscheid van Beerschot. De Argentijn ging in op een aanbieding van het Amerikaanse DC United, dat zijn komst nu ook officieel heeft aangekondigd.

Hannes Van Gael

LEES OOK: Will Still leidt eerste training bij Beerschot na vertrek Losada

Hernan Losada begint aan het nieuwe MLS-seizoen als hoofdcoach van DC United. De 38-jarige Argentijn zal ook meteen de jongste hoofdcoach zijn in de Amerikaanse voetbalcompetitie. Zijn technische staf wordt later bekendgemaakt. Losada tekende een driejarig contract bij zijn nieuwe werkgever, inclusief een optie voor de club om een jaar te verlengen, aldus The Washington Post. DC heeft een aanvraag ingediend voor een werkvisum voor Losada. Hij wordt binnen een viertal weken op de club verwacht.

“Ik sta te popelen om de club te vervoegen en een nieuw, succesvol hoofdstuk te schrijven bij DC United. Ik wil dat elke match gespeeld wordt om te winnen en de beste manier om dat te doen is om zo veel mogelijk kansen te creëren. Liefst door verticaal, aanvallend voetbal te brengen met veel energie. Ik kijk ernaar uit om aan de competitie te beginnen en de fans te entertainen”, was Losada’s eerste reactie bij zijn nieuwe club.

Ook Dave Kasper, algemeen manager bij de club uit Washington, nam het woord. “We zijn zeer grondig tewerk gegaan bij onze zoektocht naar de juiste man en we zijn ervan overtuigd dat Hernan de ideale persoon en coach is voor deze club. We staan volledig achter zijn aanpak en zijn wil om high-energy voetbal te spelen, met en zonder bal.”

“Hernan is een leider, een strateeg en een aanvallend ingestelde coach”, voegde Jason Levien, de CEO van DC United, er nog aan toe. Ook interessant: bij DC is er nog plaats voor één ‘designated player’, een speler die het opgelegde salarisplafond in de MLS mag overstijgen.

LEES OOK: Hernan Losada: “Zonder Beerschot was ik niets, maar de cirkel is rond”

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws