De Schijn biedt mogelijk een oplossing voor de wateroverlast in de wijk Morkhoven. 

De Schijn biedt mogelijk een oplossing voor de wateroverlast in de wijk Morkhoven. © Jan Van der Perre

Schijn biedt mogelijk oplossing voor wateroverlast wijk Morkhoven

Borgerhout, Deurne -

Een waterverbinding richting het Schijn en het Rivierenhof moet er voor zorgen dat bij hevige regenval de wijk Morkhoven aan de Collegelaan niet meer onder water staat. Antwerps schepen van Openbaar Domein Claude Marinower (Open Vld) laat hierover een haalbaarheidsstudie voor uitvoeren.

Op dit moment kan het regenwater door de autosnelweg niet meer aflopen naar het Schijn. De studie gaat op zoek naar een mogelijke oplossing. Die zal in samenwerking met Water-Link worden uitgewerkt. Er is een budget van zes miljoen euro voor vrijgemaakt.

Dit project past binnen het ruimere Waterplan van de stad Antwerpen. Daarin wordt niet alleen gekeken hoe water terug een plek krijgt in de stad, maar ook hoe wateroverlast het best kan worden verholpen. De verwachtingen zijn dat met de klimaatwijziging er meer stortregens komen en het risico op overstromingen dus zal toenemen.

Bovendien wordt gekeken hoe water het meest efficiënt kan worden gebruikt, want door de opwarming van de aarde en de stad zullen er ook meer problemen ontstaan rond hitte en droogte.

Het is momenteel nog niet duidelijk of het regenwater uit de wijk Morkhoven ondergronds of bovengronds zal worden afgeleid naar het Schijn. De haalbaarheidsstudie moet daar enige duidelijkheid over brengen. svw

MEER OVER Claude Marinower

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio