Laat je meevoeren op een virtuele reis door het Museum voor Schone Kunsten

Antwerpen -

Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen plaatste een indrukwekkende video online met beelden van de grootscheepse renovatiewerken. De video toont het museum zonder schilderijen, zonder kunstwerken en zonder mensen. “Laat je meevoeren op een reis door een van de mooiste musea in wording”, klinkt het.

De heropening van het museum staat gepland voor 2022. Tegen die tijd krijgt het KMSKA er tien nieuwe zalen bij. Het museum, dat dateert uit de 19de eeuw, is sinds 2011 gesloten en in die tijd vonden er al heel wat ingrijpende werken plaats. Zo werd er een intern depot gebouwd, want voorheen zat de collectie verspreid over zeven depots. Er is ook heel wat nieuw museumvolume bij gecreëerd.

Op dit ogenblik wordt het gebouw zelf nog volop gerenoveerd om het toekomstbestendig te maken, worden gevels gerestaureerd en mozaïeken in ere hersteld. Later zal de tuin nog worden omgetoverd tot een groene oase en moeten natuurlijk alle kunstwerken een plekje krijgen in het vernieuwde gebouw. evw

MEER OVER Video

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio