Bestuurder met ingetrokken rijbewijs vlamt door Stuivenbergwijk

De Antwerpse politie heeft afgelopen weekend een wagen laten takelen in de Stuivenbergwijk. De bestuurder, die volgens de politie door de wijk vlamde, had geen rijbewijs.

“Het voertuig werd aan de kant gezet voor een controle. De bestuurder deelde droog mee dat zijn rijbewijs al was ingetrokken voor eerdere inbreuken. Hij had ook drugs op zak. Zijn wagen werd door de magistraat in beslag genomen”, zo zegt de Antwerpse politie.

Het wijkteam sloot ook een horecazaak die, ondanks de verplichte coronamaatregelen, toch geopend was. “Ook werden drie personen beboet voor sluikstorten. Eén man had gewoon een zetel achtergelaten op het voetpad”, zegt de politie.

Op het Eilandje controleerde het wijkteam samen met het verkeersondersteuningsteam ter hoogte van de Vleeshuisstraat en de Oosterweelsteenweg dit weekend 102 voertuigen. “Twee bestuurders reden onder invloed van drugs. Een gecontroleerd rijbewijs bleek vals. Een voertuig was al een jaar niet meer gekeurd en twee bestuurders met een voorlopig rijbewijs reden zonder begeleider. Tot slot zat een bestuurder zonder gordel achter het stuur en een andere met de gsm in de hand”, somt de politie op.

jtp

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio