Het kruispunt van de Plantin en Moretusleei, Quinten Matsijslei en Van Eycklei wordt onder handen genomen. 

Het kruispunt van de Plantin en Moretusleei, Quinten Matsijslei en Van Eycklei wordt onder handen genomen. ©  pavi

Werken aan kruispunt Quinten Matsijslei en aan brug over Ring

Antwerpen -

In het kader van de heraanleg van de Plantin en Moretuslei voert het Agentschap Wegen en Verkeer vanaf deze week aanpassingswerken uit aan het kruispunt met de Quinten Matsijslei. Daarnaast zullen aan de brug van de Luitenant Lippenslaan over de Ring nachtelijke betonherstellingswerken plaatsvinden.

Eind vorig jaar werd de heraanleg van de Plantin en Moretuslei tussen het Stadspark en de Singel nagenoeg volledig afgerond. Sindsdien rijdt het verkeer er weer over twee rijstroken in elke richting. Fietsers kunnen op hun beurt gebruikmaken van nieuwe, ruime fietspaden.

In die geest wil AWV ook het kruispunt met de Quinten Matsijslei onder handen nemen. De bypasses verdwijnen in functie van veilige opstelzones voor fietsers en voetgangers. De ruimte voor het Justitiehuis krijgt extra groen in de vorm van grasdallen en een nieuw ovaal zitelement met middenin beplanting.

 

 © AWV

De werken zijn vandaag, maandag, gestart en duren tot begin maart, tenzij de weersomstandigheden er anders over beslissen. Fietsers en voetgangers kunnen langs de werfzone fietsen en wandelen. Het autoverkeer ondervindt grotere hinder. Tijdens de werken is er via de Quinten Matsijslei uitsluitend verkeer staduitwaarts mogelijk. Begin maart wordt de Quinten Matsijslei dan even volledig afgesloten ter hoogte van de Plantin en Moretuslei. De rijweg wordt dan over enkele tientallen meters vernieuwd.

Luitenant Lippenslaan

En nog vanaf deze week voert AWV werken uit aan de onderzijde van de brug van de Luitenant Lippenslaan over de Ring. Die werken vormen een onderdeel van de vernieuwing van het complex Borgerhout. De werken vinden ’s nachts plaats tussen 20u en 6u ’s gedurende één maand. De aannemer zal dan twee rijstroken ter hoogte van de brug innemen op de Ring. Overdag is er geen hinder. evw

MEER OVER Mobiliteit stad & rand