©  BELGA

Nederland trekt op volle sterkte naar slotmanche Wereldbeker veldrijden in Overijse

Bron: BELGA

De Nederlandse bondscoach Gerben de Knegt stuurt de sterkst mogelijke selecties naar de wereldbekerfinale veldrijden, komende zondag in Overijse.

De Druivencross is de laatste test voor het WK, een week later in Oostende. Mathieu van der Poel verschijnt bij de mannen aan de start. De regerend wereldkampioen heeft dan net een trainingsperiode op de weg achter de rug. Van der Poel, die de vorige wereldbekerwedstrijd in het Nederlandse Hulst won, staat in het klassement tweede achter Wout van Aert (110 tegen 125 punten).

Bij de vrouwen heeft de Nederlandse Lucinda Brand zich al verzekerd van de eindzege in de wereldbeker, maar ook voor haar is Overijse van belang als voorbereiding op het WK. Denise Betsema en wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado strijden om de tweede plaats in de eindstand van de wereldbeker.

Belofte Shirin van Anrooij maakt in Overijse haar rentree. Ze was sinds de wereldbeker in het Tsjechische Tabor eind november uit de roulatie met een armblessure.

“Overijse is een prachtige veldrit met veel geschiedenis. Het wordt niet voor niets de moeder aller crossen genoemd”, meent bondscoach De Knegt. “Hoewel het parcours weinig uit te staan heeft met dat van het wereldkampioenschap in Oostende een week later, is het wel een heel eerlijke ronde waar je een goede indicatie krijgt van je vormpeil.” (belga)

Meer sportnieuws