Themabeeld. 

Themabeeld. ©  Getty Images

Controle op zwartwerk brengt uitbuiting van ruitenwasser aan het licht

Afgelopen weekend controleerde de Antwerpse politie op mogelijk zwartwerk. In een horecazaak op de Bredabaan bleek een ruitenwasser in het zwart te werken en illegaal in ons land te verblijven.

De man kreeg amper loon naar werken, zo bleek tijdens de controle van het wijkteam van Merksem en een inspecteur van de RSZ. “In de zaak bleken nog twee medewerkers in het zwart te werken. Eén van hen bleek al vier maanden niet betaald te zijn voor zijn werk”, zegt de politie.

“Er waren ook aanwijzingen dat de illegale zwartwerkers gehuisvest werden door de uitbater van de zaak. Er wordt onderzocht of hij zich schuldig maakt uitbuiting en mensenhandel. De zaak bleek ook niet in orde met de registratie van de inkomsten en er zal nog een controle volgen inzake voedselhygiëne. Bovendien pleegde hij ook een inbreuk op de taalwetgeving”, aldus de politie nog.

In Ekeren controleerde het wijkteam samen met de inspectiediensten van de FOD werkgelegenheid op 11 locaties. “Op vier plekken werken inbreuken vastgesteld tegen de arbeidswetgeving, en overal werden regels met betrekking tot de corona-richtlijnen overtreden”, zegt de politie.

jtp

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio