Edegems burgemeester Koen Metsu 

Edegems burgemeester Koen Metsu ©  RR

Week lang geen georganiseerde jeugdactiviteiten in Edegem

Het jeugdverenigingsleven in Edegem wordt een week lang aan banden gelegd. Zowel sportverenigingen als jeugdbewegingen of muziekscholen mogen deze week geen activiteiten meer organiseren. Dat besliste burgemeester van Edegem Koen Metsu (N-VA) maandagochtend.

rvre

“Alle activiteiten waar kinderen buiten hun klasbubbel aan deelnemen zullen een weekje niet doorgaan. Het lijkt ons beter om de besmettingen nu in de kiem te smoren en er op tijd bij te zijn.” De beslissing gebeurde op eigen initiatief van de gemeente.

Burgemeester Bart Seldeslachts (N-VA) van de gemeente Kontich, waar ook een besmetting van de Britse variant van het coronavirus werd vastgesteld, zal de jeugdactiviteiten hoogstwaarschijnlijk niet stopzetten. “Jeugdactiviteiten gaat alleen nog maar door voor kinderen onder de twaalf jaar. In Edegem zit de besmetting in een lagere school, dus is de beslissing om de activiteiten stop te zetten logisch. Bij ons gaat het over een middelbare school, voor die leerlingen gaan nu al geen activiteiten meer door. We wachten eerst de testresultaten af morgen en kijken dan verder wat er moet gebeuren”, aldus Bart Seldeslachts.

MEER OVER Coronavirus