©  USA TODAY Sports

Dallas verliest in NBA van Chicago ondanks triple-double van Doncic

Bron: BELGA

Dallas Mavericks heeft zondag een 101-117 nederlaag geleden tegen Chicago Bulls. Luka Doncic lukte nochtans een triple-double, maar dat volstond niet.

Het 21-jarige Sloveense toptalent scoorde 36 punten, plukte zestien rebounds en deelde vijftien assists uit. Het was voor Doncic de 29ste triple-double in zijn nog prille carrière. Daarmee passeerde hij legende Michael Jordan en belandt hij op de vijftiende plaats aller tijden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bij de bezoekers was de Fin Lauri Markkanen met 29 punten (plus tien rebounds) de meest productieve speler. Voor Dallas was het de zesde nederlaag in twaalf matchen. De Mavericks staan voorlopig zevende in de Western Conference.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Chicago won voor de vijfde keer in dertien wedstrijden en zijn elfde in de Eastern Conference. Helemaal bovenaan de stand is Boston zijn eerste plaats kwijt na een 75-105 nederlaag tegen de New York Knicks. Milwaukee, dat zelf niet in actie kwam, prijkt nu bovenin.

Nog zondag werd het duel tussen Oklahoma City en Philadelphia in laatste instantie uitgesteld. De 76ers beschikten immers niet over het vereiste minimumaantal van acht fitte spelers. Volgens Amerikaanse media mochten verschillende spelers niet aantreden omdat ze als risicocontact worden beschouwd na coronabesmettingen in hun omgeving. Philadelphia hoopt woensdag wel te kunnen spelen tegen Boston. Intussen zijn al vijftien matchen in de NBA uitgesteld door het coronavirus. (belga)

Meer sportnieuws