Enkele Vosselaarse jongeren toonden eerder al hun fluohesjes op hun fiets. De jeugddienst deelt weer gratis hesjes uit aan jongeren. 

Enkele Vosselaarse jongeren toonden eerder al hun fluohesjes op hun fiets. De jeugddienst deelt weer gratis hesjes uit aan jongeren. © Bart Van den Langenbergh

Jeugddienst rust jongeren uit met fluohesjes

Vosselaar -

Jongeren onder de 16 jaar uit Vosselaar kunnen bij de gemeente een gratis fluohesje bestellen. De jeugddienst stippelde ook een fluowandeling, een zoektocht voor het hele gezin uit.

De jeugddienst van Vosselaar pakt met als leuze Heb jij mij gezien? uit met een campagne om zich in het verkeer beter te laten opmerken tijdens de donkere wintermaanden. Jongeren onder de 16 jaar krijgen daarom een gratis fluohesje. Zij kunnen een gratis exemplaar aanvragen via het e-loket van het lokaal bestuur van Vosselaar. Alle andere inwoners kunnen een fluohesje aan 3,5 euro per stuk aankopen aan het onthaal van het gemeentehuis of in de bibliotheek. De actie wordt ook gekoppeld aan een fluowandeling, een zoektocht voor het hele gezin. De wandelaars doen best een fluohesje aan en nemen een zaklamp mee. “Het is de bedoeling om zo veel mogelijk fluovossen te ontdekken tijdens de wandeling”, zegt Stef Slegers van de Vosselaarse jeugddienst. “De deelnemers downloaden via de website van de gemeente de route en vertrekken aan de kerk.” De gezinnen posten een foto van zichzelf op de sociale media en vermelden erbij hoeveel vossen ze hebben gespot. De foto’s kunnen ook worden gemaild naar gemeente@vosselaar.be. Uit alle inzendingen trekt de jeugddienst enkele winnaars van een waardebon van een fietsenwinkel. Deelnemen aan de wandeling kan tot en met 21 februari (bvdl) 

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio