Jules samen met zijn vrouw Yvonne. Ze genieten van de aandacht voor het eeuwfeest. 

Jules samen met zijn vrouw Yvonne. Ze genieten van de aandacht voor het eeuwfeest. © SL

Jules van ’t Toreke viert 100ste verjaardag

Ranst -

Jules Van Landeghem uit de Kromstraat, die beter bekend is als Jules van ’t Toreke, vierde zijn eeuwfeest samen met zijn vrouw Yvonne en twee dochters Liddy en Patty.

Sylvain Liekens

Om alles veilig te laten verlopen hadden de dochters de vijf kleinkinderen en de zes achterkleinkinderen een specifiek tijdstip gegeven om niet allemaal tezamen te verschijnen. Jules is een bekende Ranstenaar omdat hij jarenlang de terreinmeester was van de plek in de Boerenkrijglaan waar de Chiro en de scouts gevestigd zijn.

Die inspanningen, die nog maar drie jaar geleden stopten, werden door de Chiro zo gewaardeerd dat ze hun vereniging omdoopten tot Chiro Toreke. Jules en zijn vrouw wonen namelijk in een huis met een opvallende toren. Jules en Yvonne kwamen in oktober 1976 wonen in dat huis op de hoek van de Kromstraat en de Kastanjelaan. Jules werkte in de haven voor Socatra en zijn vrouw had een kledingwinkel. In 1948 gaven ze elkaar het jawoord, dus hun huwelijk houdt al 73 jaar stand.

De feestelijkheden moesten door de coronaregels wat voorzichtig aangepakt worden. “Mijn vader is zo goed als doof dus communiceren is niet altijd makkelijk. Mijn moeder ziet minder goed maar toch kunnen ze zich nog in hun huis redden. De jeugdbeweging heeft een grote honderd in ledlichten in de tuin gezet en ze komen volgens een beurtrol even langs om vader te feliciteren. We hebben een attentie voorzien voor de bezoekers. Mijn moeder wordt dit jaar 95 en mijn zus viert haar vijftigste huwelijksverjaardag. Er staan dus nog heel wat feesten op het programma. Zo gauw het kan willen we al die verjaardagen met een echte drink vieren. Nu is het nog wachten op het vaccin. Omdat ze nog thuis wonen hebben we nog geen zicht op wanneer ze dat zullen krijgen”, zegt jongste dochter Patty.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio