Herman Peeters overleed vrijdagavond. 

Herman Peeters overleed vrijdagavond. © RR

Groot verlies voor sportraad Rumst: Herman Peeters (78) overleden

Rumst -

Na de dood van voorzitter Francois Bruyndonckx eind vorig jaar is het overlijden van Herman Peeters (78) opnieuw een groot verlies voor de Rumstse sportraad.

Vrijdagavond overleed Herman Peeters (78). Herman was vanuit Herentals naar de Rupelstreek verhuisd en had als bakker in Terhagen (Rumst) samen met zijn vrouw Maria een goed draaiende brood- en patisseriezaak uitgebouwd.

Hij werd er ook voorzitter van de plaatselijke voetbalclub SV Terhagen. Omdat hun speelveld aan de Nieuwstraat niet langer voor de sport bruikbaar was, hield de club vele jaren geleden op te bestaan.

Toch bleef sport en vooral voetbal hem na aan het hart liggen. Herman stapte over naar burenclub Reet SK waar hij bestuurslid en later gedurende vele jaren ook voorzitter werd.

Door zijn hogere leeftijd gaf hij die voorzittershamer door, maar hij bleef toch actief in de Rumstse sportraad en was lid van tal van sportclubs en -organisaties zoals VACLA en fietsclub FIT.

De laatste tijd sukkelde hij met zijn gezondheid. Twee weken geleden werd hij voor korte tijd gehospitaliseerd. Vorige week mocht hij terug naar zijn woning, een serviceflat aan het Hof van Crequi in Terhagen.

Donderdagavond verslechterde zijn gezondheid en werd hij opnieuw naar de kliniek in Reet gebracht waar hij vrijdagavond overleed. Hij laat naast zijn vrouw ook vier kinderen en vijf kleinkinderen achter.

De begrafenis in beperkte kring vindt vrijdag om 11u in de aula van begrafenisondernemer Rongé in Boom plaats.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio