Lidemij Vanmechelen (19) uit Beerse en schoonmoeder Ingrid Van De Looverbosch (50) uit Sint-Lenaarts (vooraan) wonnen geen auto, maar een elektrische fiets. Een geschenk van Unizo Brecht, de gemeente en fietsenwinkel Saman. 

Lidemij Vanmechelen (19) uit Beerse en schoonmoeder Ingrid Van De Looverbosch (50) uit Sint-Lenaarts (vooraan) wonnen geen auto, maar een elektrische fiets. Een geschenk van Unizo Brecht, de gemeente en fietsenwinkel Saman. ©  ELLA

Voor het eerst in 25 jaar kan Unizo Brecht geen auto wegschenken

Brecht, Sint-Lenaarts, Beerse -

Lidemij Vanmechelen (19) uit Beerse is de winnaar van de kerststerrentocht van Unizo Brecht. Dit weekend mocht ze haar prijs, een elektrische fiets, oppikken bij Saman in Sint-Lenaarts, met dank ook aan de gemeente. Voor het eerst in ruim 25 jaar werd er geen auto geschonken omdat corona de traditionele eindejaarsactie verhinderde.

Elke Lamens

Ruim 25 jaar al organiseert de middenstandsorganisatie een actie waarbij een auto te winnen is. Het is tijdens de maand december een vertrouwd gezicht dat er op de Gemeenteplaats een auto staat te blinken. Wie dan bij de lokale handelaars shopt, maakt kans op deze mooie hoofdprijs.

Afgelopen feestperiode bleef die plek leeg. “Door de verplichte sluiting van de winkels was het onmogelijk om zo’n actie te organiseren”, legt voorzitter Patrick Anthonissen van Unizo Brecht uit. “Jammer, want in 2019 namen de Unizo-afdelingen van Brecht, Sint-Lenaarts en Sint-Job voor het eerst samen deel met vijf garages. De winnaar van de wagen had dus ruime keuze. Op dat succes konden we in 2020 niet verder bouwen, hopelijk dit jaar wel. We hebben in de plaats daarvan wel een kerststerrenzoektocht uitgestippeld waarmee deelnemers een elektrische fiets ter waarde van 1.500 euro konden winnen en enkele aankoopbons voor een totale prijzenpot van 500 euro. Zo wilden we onze klanten toch niet in de steek laten.”

De fiets was eigenlijk de hoofdprijs van de actie Junistempels die ook al niet kon doorgaan. Daarvoor krijgt Unizo Brecht de steun van de gemeente. “We zijn blij dat we de fiets nu toch kunnen schenken. De zoektocht was een leuk alternatief en het weinige dat er kan doorgaan in deze coronatijden, moeten we volop steunen”, meent schepen van Lokale Economie Kris Janssen (N-VA).

Al was het daar de 19-jarige winnares Lidemij Vanmechelen niet om te doen. “Mijn vriend is van Sint-Lenaarts en de kerststerrenzoektocht was een leuke manier om de gemeente te leren kennen”, lacht ze. Ze schenkt de fiets overigens aan haar schoonmoeder Ingrid Van De Looverbosch (50). “Zowel mijn man als ik fietsen elke dag naar het werk. De fiets komt dus zeer goed van pas”, glundert ze dankbaar. Ze konden meteen met de fiets naar huis, want toevallig wonen ze in de straat van Fietsen Saman in Sint-Lenaarts. “We hebben gekozen voor het jeugdige model Cortina waarmee ze zeker tot 80 kilometer autonoom elektrisch kunnen fietsen”, legt medezaakvoerder Giovanni Saman uit. De fietsenwinkel heeft nog vestigingen in Wuustwezel en Essen.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio