Het gebouw van Breesgata.

Het gebouw van Breesgata.© Jan Brys

Verken Brasschaat met de Antwerpse stadsgids Tanguy Ottomer

Brasschaat -

In de gemeente Brasschaat kan je een historische wandeling maken samengesteld door ‘beroepsbelg’ Tanguy Ottomer. Het is een zoektocht aan de hand van oude foto’s geselecteerd door de Antwerpse stadsgids.

Jan Brys

Geïnteresseerden kunnen een folder ophalen bij de Dienst Toerisme in het oude gemeentehuis. De folder kan ook worden gedownload.

“We hebben elf oude foto’s gevonden in de archieven van de heemkundige kring Breesgata. Soms zijn de plekken op die foto’s zo goed als niet veranderd, maar soms zijn ze ook zo goed als onherkenbaar. Dan is het de bedoeling dat je zoekt naar gebouwen of andere oriëntatiepunten”, legt Ottomer uit.

“Ik ben zelf wel niet uit Brasschaat afkomstig, maar ik ken bijvoorbeeld het openluchtzwembad zeer goed. Ik ben er vroeger vaak geweest. Het was er lange tijd de place to be. Nu is er het sportcomplex Sportoase.”

Op de folder staat een plattegrond met elf rode bollen. Je wandelt van de ene bol naar de andere en aan de hand van de beschrijving op de folder zoek je uit wat je ziet. De wandelzoektocht is zo samengesteld dat men hem ook met de fiets kan doen. Daarvoor kan je gebruikmaken van de fietsenstallingen aan Sportoase of de fietsenstalling ter hoogte van de hertenweide in het park.

Vier locaties bevinden zich langs de Bredabaan. Voor nog zes andere oude foto’s moet je in het gemeentepark zijn. Eén locatie bevindt zich een beetje verder, in het Peerdsbos.

Schepen van Toerisme Carla Pantens (N-VA) vraagt aan de wandelaars om hun favoriete foto’s via de sociale media te delen. “We zijn ervan overtuigd dat heel wat mensen de wandelzoektocht zullen maken. In deze tijden is wandelen toch een van de leukste activiteiten die men kan doen”, aldus de schepen.

Tanguy Ottomer. 

Tanguy Ottomer. ©  Walter SaenenMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio