© BFM

Auto volledig uitgebrand na brandstichting voor woning in Aartselaar

Aartselaar -

In de Leugstraat in Aartselaar is zaterdagavond een auto in brand gestoken. Een bestelwagen die mee in de vlammen dreigde op te gaan, kon nog tijdig verplaatst worden. De eigenaar, vakbondsman en kandidaat voor Open Vld bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen, dient klacht in tegen onbekenden. “We snappen er niets van.”

De hulpdiensten werden zaterdagavond naar de Leugstraat in Aartselaar gestuurd voor een autobrand. Een wagen die er op de oprit van een woning stond, stond volledig in lichterlaaie. “En bestelwagen die naast de brandende auto stond, kon nog verplaatst worden”, zegt hoofdcommissaris Reiner Smets van de politiezone Hekla. De schade aan de camionette bleef beperkt tot de zijkant.

“Het gaat zeker om een brandstichting”, aldus nog Smets. Verder onderzoek zal duidelijk moeten maken waarom de wagen in brand gestoken werd en of er al dan niet een link is met het drugsmilieu. “Het is nog te vroeg om over een motief te spreken. Het enige wat zeker is, is dat de brand aangestoken werd”, zegt Caroline Vanderstokker van het parket Antwerpen. “Het labo heeft al een sporenonderzoek gedaan op de bestelwagen en ook de uitgebrande Volkswagen Golf zal nog grondig onderzocht worden. Het verdere onderzoek loopt.”

De uitgebrande auto is eigendom van het gezin van Farid Chkhachkhi, vakbondsman en kandidaat voor Open Vld bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen. “Ik heb geen idee waarom iemand onze auto in brand zou steken, met drugs hebben wij niks, maar dan ook niks, te maken”, zegt hij. Chkhachkhi diende klacht in tegen onbekenden. “We snappen er niets van.”

Aartselaars burgemeester Sophie De Wit (N-VA) liet zondag weten dat ze de brandstichting allerminst als een fait divers beschouwt. “We rekenen er op dat justitie alles in het werk zal stellen om te onderzoeken wat hier is gebeurd, de daders te vinden en de reden van de brandstichting te achterhalen. Zodat deze praktijken onmiddellijk een halt kan worden toegeroepen. Zulke zaken horen niet thuis in een aangenaam Aartselaar.”

 

 © bfm

 

 © bfm

(sare, jw)

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio