©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

 

 ©  BELGA

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 5
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Beerschot gaat in afscheidsduel Losada kansloos ten onder tegen Club Brugge

Na 15 fantastische maanden op het Kiel neemt Hernan Losada in mineur afscheid van ‘zijn’ Beerschot. Cijfermatig dan toch. Na de nederlaag tegen Club Brugge (0-3) zwaait de Argentijn af met 2 op 21, maar zijn spelers probeerden er in de laatste 90 minuten alles aan te doen om op een mooie manier uit elkaar te gaan.

LEES OOK:

In de schaduw van het afscheid van Hernan Losada werd er zondagavond ook nog gewoon gevoetbald op het Kiel. Dat in zijn laatste wedstrijd als Beerschotcoach landskampioen Club Brugge op bezoek kwam, was geen geschenk voor de Argentijn. Na de nederlaag in de heenronde waren de West-Vlamingen én Philippe Clement - hij uiteraard, met z’n mauve-wit verleden - tuk op revanche. Bovendien had Club met Bas Dost nu wél een spits met een neus voor goals in de rangen.

En zo mocht Losada na een kwartier de hoop op een klinkend afscheid al voor de helft opbergen. Bij de eerste kans voor de bezoekers was het meteen raak. Beerschot had het moeilijk om onder de voortdurende dreiging van Lang de ruimtes op rechts te blijven belopen. De Nederlander vond met een slimme pass De Ketelaere, die Dost zijn tweede doelpunt in zestig minuten voorschotelde. De Nederlander maakte het - met zijn eerste baltoets? - enig mooi af. Een kattenpootje en Vanhamel was geklopt.

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Het was zeker niet dat de spelers Losada geen passend afscheid gunden. Beerschot was met veel enthousiasme aan de wedstrijd begonnen. Geen gelaten indruk, wel veel passie en inzet. Het leverde echter té weinig op om Club Brugge te verrassen. Van den Buijs kopte in het openingskwartier de eerste kans nog over, in de slotfase van de eerste helft dook Mignolet uitstekend in de voeten van de mee opgerukte Vorogovskiy.

Bij Club Brugge liep het allemaal veel gesmeerder. Na de openingsgoal van Dost domineerde en controleerde het zonder al te veel inspanningen, een machine waar de radertjes allemaal op de juiste plaats zitten. Al had het wel de nodige dosis meeval bij de 0-2. Een ongevaarlijk schot van Lang week af op Vorogovskiy, de vrijstaande Kossounou had het leer maar binnen te leggen. Vanhamel hield even later De Ketelaere van de 0-3.

Het was de redding die Beerschot nog enigszins in de wedstrijd hield. En dat zette de thuisploeg na rust ook in de verf. Losada bleef vurig coachen aan de zijlijn, het enthousiasme van de spelers zorgde voor de zuurstof om het vuur niet te laten doven. Suzuki had de vlam helemaal kunnen aanwakkeren, maar de Japanner liet de aansluitingstreffer liggen. In eerste instantie mikte hij het leer op Mignolet, even later verslikte hij zich na een heerlijke pass van Holzhauser in zijn controle.

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Mignolet speelde nog twee keer voor brandweerman. De Doelman van het Jaar tikte eerst een vallend vluchtschot van de ingevallen Noubissi van onder de lat en bokste daarna een harde knal van Eleke uit zijn doelvlak. Brogno was te verrast om de rebound binnen te duwen. Een mooie afsluiter, het was Losada en co duidelijk niet gegund.

Aan de andere kant van het veld deed Lang het licht in het Olympisch Stadion definitief uit. De Nederlander mikte oog in oog met Vanhamel het leer eerst nog onbegrijpelijk buiten het kader, bij een herkansing faalde hij niet. Met een gekruist schot liet hij de Kielse doelman nu wel kansloos.

Kersten Steurbaut

    MEER OVER K. Beerschot V.A.

    Meer voetbalnieuws