De politie sloot chaletpark Fauwater in Kasterlee eerder deze week nog af maar die algemene lockdown is nu voorbij. 

De politie sloot chaletpark Fauwater in Kasterlee eerder deze week nog af maar die algemene lockdown is nu voorbij. © Bart Van den Langenbergh

Nog acht chalets Fauwater in quarantaine

Kasterlee

Het lokaal bestuur van Kasterlee heeft de algemene lockdown in het chaletpark Fauwater op de Lichtaartsebaan in Kasterlee zaterdag opgeheven.

LEES OOK: Chaletpark in lockdown na corona-uitbraak: bewoners mogen domein niet verlaten

Bij de vooral Oost-Europese arbeiders in Fauwater legden zestien personen begin deze week een positieve coronatest af. De gemeente besliste daarom woensdag om het chaletpark in lockdown te plaatsen en donderdag 232 personen opnieuw te testen. Slechts twee bijkomende personen hebben een Covid-19-besmetting opgelopen. Op basis van de verdeling van de personen met een besmetting over de chalets moeten nog slechts voor 8 chalets de quarantainemaatregelen worden gehandhaafd.

De 71 andere chalets die worden bewoond, werden zaterdag vrijgegeven. De mondmaskerplicht wordt wel behouden en de bewoners mogen niet naar een andere chalet gaan. Personen die negatief getest werden, mogen het terrein opnieuw verlaten. (bvdl)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio