De politie controleerde in Poppel zaterdag vijf lijnbussen op de invoer van verdovende middelen. 

De politie controleerde in Poppel zaterdag vijf lijnbussen op de invoer van verdovende middelen. © RR

Vrouw onder invloed van drugs betrapt met kind op achterbank

Poppel

De politie van de zone Kempen Noord-Oost pakte zaterdag in Poppel (Ravels) opnieuw uit met een actie tegen de invoer van verdovende middelen vanuit Nederland. De actie werd ondersteund door een inspecteur van de federale politie met een drugshond en door controleurs van De Lijn.

Vijf lijnbussen tussen Tilburg en Turnhout en elf auto’s werden gecontroleerd. De politie nam tijdens de actie 37 gram cannabis, 7 joints, 14,5 gram hasj en 1 gram heroïne in beslag. “Dertien personen kregen een proces-verbaal voor de invoer van verdovende middelen vanuit Nederland”, zegt een woordvoerder van de politie.

“Er is één persoon geverbaliseerd voor rijden onder invloed van cocaïne en heroïne. Omdat de bestuurster een jong kind vervoerde, werd ook een proces-verbaal opgesteld voor een verontrustende opvoedingssituatie om de situatie van het kind te kunnen opvolgen.”

De inspecteurs schreven ook een aantal verkeersboetes uit, onder meer voor het niet dragen van de veiligheidsgordel en parkeerinbreuken. Controleurs van de Lijn betrapten ook vijftien zwartrijders. (bvdl)

  

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio