De tractorsluis komt tussen Bossen en de kleine Mechelbaan. 

De tractorsluis komt tussen Bossen en de kleine Mechelbaan. © Google/Stad Lier

Tractorsluis verspert vanaf maandag doorgang in Beekstraat

Koningshooikt -

De Beekstraat in Koningshooikt (Lier) is vanaf maandag 18 januari niet meer doorrijdbaar voor auto’s en de meeste vrachtwagens. Een tractorsluis maakt dit onmogelijk. Het gaat om een proefopstelling van zes maanden.

Chris Van Rompaey

Een tractorsluis is een verhoging in het midden van het wegdek. Dit betekent dat auto's er niet meer door kunnen. Fietsers, voetgangers, tractors en sommige vrachtwagens kunnen wel passeren. “We plaatsen de tractorsluis nu maandag tussen Bossen en de kleine Mechelbaan. Na de plaatsing is de nieuwe verkeerssituatie meteen van kracht. Je kan er met de auto vanaf dan niet meer door”, zegt schepen van Mobiliteit Bert Wollants (N-VA).

“Gezien het hoge fietspotentieel van de Beekstraat richten we deze straat tijdens de proefopstelling met tractorsluis als fietsstraat in. Dit houdt in dat fietsers de volledige breedte van de rijstrook mogen gebruiken. Auto's mogen fietsers niet inhalen. De maximaal toegelaten snelheid in een fietsstraat bedraagt 30 kilometer per uur”, verduidelijkt schepen Wollants.

“Zowel vanuit de buurt als van vzw Dorpsraad Koningshooikt kregen we herhaaldelijk signalen dat de verkeerssituatie in de Beekstraat problematisch is, ondanks eerdere ingrepen. Tijdens een bewonersvergadering in maart vorig jaar bekeken we samen met de bewoners de belangrijkste verkeersscenario's die hiervoor oplossingen zouden kunnen bieden. Tijdens de proefopstelling onderzoeken we mogelijke neveneffecten”, belooft Bert Wollants.

Vragen, opmerkingen of suggesties kun je online aan het stadsbestuur bezorgen.

www.lier.be/Beekstraat


MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio