©  BELGA

Zilvermeercross Mol: Lucinda Brand wint WK-repetitie na spannende strijd met Denise Betsema

Met Denise Betsema en Lucinda Brand kwamen twee topfavorietes voor het WK in Oostende naar Mol afgezakt. Het strand van het Zilvermeer vormde immers het perfecte decor voor een generale WK-repetitie. Zandspecialiste Betsema en krachtpatser Brand maakten er een spannende strijd van, die uiteindelijk gewonnen werd door Lucinda Brand. Marianne Vos werd knap derde. 

Manon Bakker repte zich in de tweede ronde naar de leiding en sloeg meteen een kloofje. Lucinda Brand en Denise Betsema reageerden en reden prompt naar Bakker toe. Dit drietal begon met een voorsprong van zowat 5 seconden op Yara Kastelijn aan de volgende ronde. Wat verderop kregen we een drietal met Marianne Vos, Puck Pieterse en Clara Honsinger.

Dartelende Betsema

Denise Betsema kliefde intussen dartel door het zand en kreeg Lucinda Brand mee als steun. Bakker van haar kant kreeg bezoek van Puck Pieterse en Marianne Vos in de strijd om de derde plaats. Laatstgenoemde ontdeed zich van haar metgezellen en vatte de twee laatste ronden aan met een achterstand van 11 seconden op Betsema en Brand. Op een halve minuut volgde het trio Yara Kastelijn, Puck Pieterse en Manon Bakker in de strijd voor plaats vier.

Vos verslikte zich echter in een zandstrook en zag meteen haar landgenotes Betsema en Brand kleiner worden. Die twee trokken met een geruststellende voorsprong de slotronde in. Tijdens de slotmeters van de cross kon Brand net iets meer kracht zetten, waardoor Betsema een kloof moest laten. Brand pakte op die manier haar elfde zege van het seizoen en volgt Laura Verdonschot op als winnares van de Zilvermeercross in Mol. Betsema en Vos mochten mee op het podium, Verdonschot eindigde als eerste niet-Nederlandse op plek zeven.

(gvdl)

Meer sportnieuws