©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  Isosport

1 / 5
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Hairemans schenkt Malinwa zege in Charleroi én 12 op 12

KV Mechelen blijft de zeges, vier stuks op rij nu al, aan elkaar rijgen. Ook op het besneeuwde en gladde veld van Sporting Charleroi pakte de ploeg in vorm de volle buit. Hairemans, alweer hij, besliste de partij met een prachtig vluchtschot.

Rood gekalkte lijnen, oranje ballen en een witte grasmat. De 22 tenoren werden er nog eens aan herinnerd dat ze een wintersport beoefenen. De spelers van Charleroi betraden het veld bovendien in hun traditionele witte truitjes, wat de wedstrijdomstandigheden nog wat moeilijker maakten.

Eerste basisplaats Shved

Bij de bezoekers verving Shved de geblesseerde Storm (quadriceps). De Oekraïner mocht op rechts postvatten, waardoor Hairemans, tegen Antwerp nog de man van de match vanop zijn rechterkant, naar links opschoof. Bij de Zebra’s keerde gewezen Kakker Van Cleemput terug in de basis.

Vrancken ging met zijn vertrouwde formatie op zoek naar een vierde opeenvolgende zege, maar moest al na 6 minuten ingrijpen. Bateau tastte naar de adductoren en kon niet meer verder. De verdediger uit Trinidad & Tobago was nog maar net hersteld van een blessure op dezelfde plaats.

Geen penalty voor Charleroi

We kregen een te verwachten schouwspel te zien, met veel schuifpartijen, glijdende tackles en spurtduels op allesbehalve volle kracht. De technische voetballers waren niet aan het feest op Mambourg.

Even voorbij het halfuur maakte Walsh iedereen wakker toen hij aan de mouw van Nicholson ging hangen in de zestien. Een duidelijke strafschop, zo leek het vanuit de tribunes. Gelukkig voor KV zagen scheidsrechter Dierick en de VAR er geen graten in.

Voor mooie combinaties over de grond moesten we vanavond niet in het Stade du Pays zijn. In de lucht daarentegen had niemand last van de winterse omstandigheden. Nicholson pakte uit met een heerlijke omhaal. Thoelen duwde het schot van de Jamaicaan over de dwarsligger.

Nummer 7 voor Hairemans

Na rust ging ook Malinwa zijn kans door de lucht. Hairemans trapte een afvallende bal in de volley op doel, en maakte knap zijn zevende doelpunt van het seizoen. De Carolo’s hadden niet meteen een antwoord klaar. Pas een kwartier voor tijd moest Thoelen zich nog eens onderscheiden op de inzet van Kayembe.

Bij Geel-Rood maakten Vranckx en debutant Druijf nog hun opwachting. De Nederlandse huurling van AZ liet alleen voor doel de 0-2 liggen met een lob die ver over ging. De zuinige voorsprong bleef uiteindelijk staan, waardoor Mechelen twaalf punten in vier matchen pakt. Opvallend: voordien sprokkelde het slechts veertien stuks in zeventien duels. Charleroi dreigt met een 0 op 9 zijn plaats in de top vier kwijt te spelen.

Diederik Geypen

    MEER OVER KV Mechelen

    Meer voetbalnieuws