Controle tegen overlast in Antwerpse binnenstad, dealer en feestvierders gepakt

Antwerpen -

Bij een overlastactie van de politie is vrijdag een ‘feestje’ met 25 personen stopgezet op de Scheldekaaien. Zeven betrokken werden beboet wegens het overtreden van het samenscholingsverbod.

Verschillende teams van de regio West van de Antwerpse politie hielden vrijdagnamiddag en -nacht een grote actie tegen overlast in de binnenstad, het Eilandje, het Zuid en op Linkeroever. In een persbericht meldt de politiezone Antwerpen dat acht personen betrapt werden met drugs op zak. “Twee mensen hadden een verboden wapen op zak”, aldus de politie.

In totaal werden er 37 verkeersinbreuken vastgesteld, waaronder rijden onder invloed. “Er werd een vermoedelijke dealer opgepakt, bij die arrestatie werd bijna 600 gram cannabis in beslag genomen”, gaat de politie verder.

Ook het naleven van de coronamaatregelen werd gecontroleerd. Zo stelde de politie vast dat een café geopend was en dat daar bovendien het rookverbod genegeerd werd. “Op de Scheldekaaien werd vastgesteld dat een groep van 25 personen een feestje bouwde”, luidt het verder. “Uiteindelijk konden zeven personen geïdentificeerd en beboet worden.”

 (sare)

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio