Honderd flessen lachgas in beslag genomen in Wilrijk

Wilrijk -

Een bestelwagen met een grote hoeveelheid lachgasflessen werd vrijdagavond tegengehouden op de Boomsesteenweg in Wilrijk. De politie merkte het lachgas op door een ‘sissend geluid’ tijdens de controle.

Een interventieploeg van de politiezone Antwerpen reed vrijdagavond op de Boomsesteenweg in Wilrijk toen ze een bestelwagen met Nederlandse nummerplaten opmerkten. Omdat het achterlicht van de camionette defect was wilden de inspecteurs overgaan tot een controle.

“Aanvankelijk leek de bestuurder niet door te hebben dat er een combi achter hem reed”, zegt de politie. Uiteindelijk werd de wagen aan de kant gezet op de A12 in de richting van Nederland. “Tijdens de controle merkten de inspecteurs een 'sissend' geluid op dat afkomstig leek vanuit de laadruimte van de bestelwagen”, aldus de politie.

Er bleken een honderdtal lachgasflessen en zo'n duizend ballonnen vervoerd te worden. Sommige van de flessen maakten volgens de politie het 'sissend' geluid. De bestuurder en zijn passagier konden geen vergunning of vrachtbrief voorleggen. “Alle flessen, de bestelwagen en zo'n 1.000 euro cash die de twee mannen op zak hadden werden in beslag genomen”, besluit de politie. (sare)

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio