De deelnemers van de Australian Open komen toe in Australië. 

De deelnemers van de Australian Open komen toe in Australië. ©  AP

Positieve gevallen in vluchten naar Australië, 47 tennissers Australian Open mogen twee weken hotelkamer niet verlaten

47 tennissers moeten gedurende veertien dagen in volledige quarantaine gaan op hun hotelkamers in Melbourne alvorens ze kunnen aantreden op de Australian Open. Zij mogen hun kamers niet verlaten om te trainen. Die maatregel drong zich op nadat personen op twee vluchten positief testten op het coronavirus. Het ene vliegtuig was vertrokken in Los Angeles, het andere in Abu Dhabi.

Guy Van Den Langenbergh

Volgens Australische media zaten onder anderen de Wit-Russin Viktoria Azarenka - tweevoudig winnares van de Australian Open - de Amerikaanse Sloane Stephens en de Japanner Kei Nishikori op de bewuste vlucht. De positief geteste passagiers op de vlucht uit Los Angeles zijn volgens Australische bronnen een bemanningslid en een coach. Zij verblijven intussen in een hotel waar besmette mensen worden ‘verzameld’.

”Alle overige passagiers worden beschouwd als nauwe contacten. Spelers en coaches mogen niet uit hun quarantaine om trainingen bij te wonen”, meldde de corona-autoriteit van de Australian Open. De positief geteste passagier op de vlucht uit Abu Dhabi is geen tennisser. Sander Gillé liet op Twitter alvast weten aan RTBF dat er geen Belgen getroffen zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Drie weken later dan gepland

Het eerste grote toernooi van 2021 begint op 8 februari, drie weken later dan gepland, uiteraard onder invloed van corona. De spelers moeten bij aankomst in Melbourne verplicht twee weken in quarantaine, maar mogen 5 uur per dag hun kamer uit om zich voor te bereiden op het toernooi.

Meerdere deelnemers konden al niet naar Australië reizen vanwege een positieve test voor de vlucht, zoals Madison Keys en de coach van Dominic Thiem. Ook Andy Murray testte positief, maar de Brit hoopt nog steeds de oversteek te kunnen maken.

Eén van de ‘slachtoffers’ van de vlucht, Sloane Stephens, beleeft een zoveelste pijnlijk moment. De Amerikaanse verloor recent haar grootmoeder en tante aan de gevolgen van het coronavirus en heeft daar emotioneel zwaar onder geleden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER Australian Open