Mandy Faes met dochter Alexy. 

Mandy Faes met dochter Alexy. ©  kma

Caracoles en smoutebollen van de kermis

Emblem -

Voor bezoekers van Campus Vesta in Emblem en de vele passanten is het verdwijnen van de PitStop een gemis. Maar ze kunnen nu tijdelijk terecht in het kermiskraam van de familie Faes.

Kermisfamilie Faes heeft haar wintermagazijn op de Oostmalsesteenweg in Emblem. Normaal staat de familie met haar mooi kermiskraam met hamburgers, braadworsten, smoutebollen en churros op foren en markten. Maar door de corona-uitbraak konden ze vorig jaar alleen Aalst-kermis en Leuven-kermis doen. Ook met haar draaimolen kon de familie Faes in 2020 nauwelijks buitenkomen.

“Om toch een extra inkomen te zoeken, hebben we ons kraam hier nu opgesteld”, vertelt Mandy Faes (32), die vrijdagnamiddag dochter Alexy (11) had als assistente. Alexy zit op de kermisschool in Etterbeek en heeft op vrijdag maar tot de middag les. “We hebben alvast goedkeuring om tot maart hier open te houden”, vertelt Mandy.

Voorlopig kan je aan het mooi nostalgisch kermiskraam tegenover het vroeger Engels kamp stoppen van maandag tot en met vrijdag van 11.30u tot 17u voor hamburgers, braadworsten of caracoles. Op woensdag tvan 11.30 tot 19u doet Mandy er ook nog zoete smoutebollen, beignets en churros bij. Intussen duimt ze met heel haar hart voor een Sinksefoor in 2021. (kma)

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio