©  Victoriano Moreno

De sloop van de sociale woontoren in Van der Sweepstraat. 

De sloop van de sociale woontoren in Van der Sweepstraat. ©  Victoriano Moreno

1 / 2
thumbnail:  
thumbnail: De sloop van de sociale woontoren in Van der Sweepstraat. 

Ondertussen aan de Zuiderdokken: de laatste foto vanop sociale woontoren

Antwerpen -

Soms zegt een foto meer dan woorden. Vanaf de uitgeleefde en bijna volledig gesloopte sociale woontoren in de Van der Sweepstraat is te zien hoe de Gedempte Zuiderdokken langzaam van gezicht veranderen.

De sloop van de sociale woningen in de Van der Sweepstraat is ondertussen voor meer dan de helft achter de rug. Onze fotograaf Victoriano Moreno maakte van de gelegenheid gebruik om op de restanten van wat ooit een flatgebouw was nog snel een aantal beelden te maken van de omgeving.

Op de foto is te zien hoe de Gedempte Zuiderdokken langzaam maar zeker een metamorfose ondergaan. Van de Sinksenfoor is er al lang geen sprake meer. En ook het aantal geparkeerde auto’s op het plein wordt steeds kleiner.

De grote zandvlakte vooraan is het dak van de ondergrondse parkeergarage Steendok. In een latere fase komt bovenop het zand een tweede grondlaag, die de basis vormt voor de aanleg van een parkgebied.

Dichter naar het centrum van de stad is ondertussen gestart met de bouw van de ondergrondse parkeergarage Kooldok. Die parkeergarage moet klaar zijn in de loop van 2022. Vervolgens wordt daar het tweede deel van het park aangelegd. pvdp

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio