Niet het foutieve gebruik van bouwmaterialen zoals op het werfdoek, wel de coronacrisis duwt de heropening van de bibliotheek nog wat vooruit. 

Niet het foutieve gebruik van bouwmaterialen zoals op het werfdoek, wel de coronacrisis duwt de heropening van de bibliotheek nog wat vooruit. © WOAD

Bib en archief verhuizen drie weken later dan gepland

Turnhout -

De stedelijke bibliotheek en het stadsarchief blijven drie weken langer op de oude locatie. Door de coronapandemie wordt hun vernieuwe Warandevleugel iets later opgeleverd.

Normaal gezien zouden de bibliotheek en het archief heel de maand februari gesloten zijn om te verhuizen. Op 1 maart zouden ze samen de deuren heropenen in de Warande. Die planning is nu aangepast naar sluiting op maandag 22 februari en heropening op maandag 22 maart, indien de verstrengde coronamaatregelen dat toelaten.

“Omwille van de coronapandemie zijn er onvoorziene vertragingen bij diverse (onder)aannemers, waarvoor we enkel begrip kunnen opbrengen”, zo melden bib en archief. Voor de verhuizing wordt de hulp van bezoekers ingeroepen. Voor 5 februari kan iedereen laten weten welk item absoluut mee moet naar de nieuwe bibliotheek. Zaterdag 13 maart mogen die favoriete stukken in een feestelijke stoet verhuisd worden. Die dag begint er ook een grote verkoop van afgeschreven materialen aan 1 euro per exemplaar. De opbrengst daarvan gaat naar 11.11.11. In mei wordt de heropening een maand lang feestelijk gevierd. (woad)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio