Thomas Vanderveken. 

Thomas Vanderveken. ©  © Sofie Silbermann

Burgemeester uit ‘Factcheckers’ duikt op in ‘1 jaar gratis’: “Ik heb niks tegen Thomas, hè”

Turnhout -

Een maand na de ophef rond de verdwenen portefeuilles in het Eén-programma Factcheckers dook Turnhouts burgemeester Paul Van Miert (N-VA) op in een filmpje in 1 jaar gratis, de televisiequiz van Factchecker Thomas Vanderveken. Toeval, zo blijkt.

Burgemeester Van Miert stelde donderdagavond zijn stad voor met het “indrukwekkende” kasteel van de hertogen van Brabant, het Nationaal Museum van de Speelkaart en fietsroute het Bels Lijntje. De drie kandidaten vooraan, onder wie pompoenkampioen Jan uit Kasterlee, kozen allemaal het goede antwoord ‘Turnhout’ uit de opties die quizmaster Thomas Vanderveken hen aanbod.

“Het was een mooi filmpje waarmee de stad positief in beeld kwam, natuurlijk wilde ik dat graag doen”, zegt Van Miert. De opnames dateren van voor de uitzending van Factcheckers waarin presentator Thomas Vanderveken en co hun verloren portefeuille niet terugvonden in Turnhout. “Ah, maar ik heb helemaal niks tegen Thomas zelf. Ik heb toen mijn ongenoegen laten blijken over hoe de dingen waren geënsceneerd. Ondertussen hebben we binnen de zone al bekeken hoe we de dingen beter kunnen aanpakken. Er wordt enorm hard gewerkt in Turnhout, ook door onze politiediensten.”

LEES OOK: Burgemeester overweegt klacht tegen programma ‘Factcheckers’

(woad)

Burgemeester Paul Van Miert. 

Burgemeester Paul Van Miert. ©  mia uydens

MEER OVER Blikvangers Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio