In de plannen van De Lijn wordt onder meer de GBO wijk aan het kerkhof in Ekeren niet meer bediend. 

In de plannen van De Lijn wordt onder meer de GBO wijk aan het kerkhof in Ekeren niet meer bediend. © W&F

De Lijn rijdt binnenkort niet meer door drie Ekerse wijken

EKEREN -

De Lijn heeft plannen om het traject van buslijn 730 drastisch te wijzigen. De Ekerse wijken Bund, Gebo en Mariaburg zouden niet meer worden bediend. Op vraag van het districtsbestuur dient raadslid Martine Voets (N-VA) bij de eerstvolgende districtsraad een motie in, waarin ze aandringt om een herziening van de voorgestelde plannen.

“We hebben de voorbije maanden getracht met stille diplomatie De Lijn op andere gedachte te brengen”, zegt districtsburgemeester Koen Palinckx (N-VA). “Zonder resultaat.” Palinckx maakt deel uit van de Vervoersregioraad Antwerpen (VAC). De Antwerpse schepen Koen Kennis (N-VA) is voorzitter.

Districtsschepen Marc Elseviers (N-VA), bevoegd voor mobiliteit en Mariaburgs raadslid Martine Voets (N-VA) trekken nu in een motie aan de alarmbel. “Het kan niet dat de wijken Bund, Gebo en Mariaburg van het centrum worden afgesneden”, zegt Voets.

De Lijn wil 730 omzetten naar 1640. “In het voorgesteld traject rijdt 1640 door de Veltwijcklaan in plaats van door de Bund en de Schriek in Mariaburg. Dit heeft grote gevolgen voor de bewoners uit die wijken”, zegt Voets. “Een bezoek aan het ziekenhuis Klina wordt ook een hele onderneming.” De districtsraad vraagt aan het stadsbestuur om bij De Lijn aan te dringen om het huidige traject van lijn 730 te behouden of ervoor te zorgen dat de voornoemde wijken blijvend worden bediend.  (mawo)

MEER OVER Mobiliteit stad & rand