Burgemeester Kristof Sels (links) en schepen Sarah De Keyser aan de Nekkerhal in Mechelen. 

Burgemeester Kristof Sels (links) en schepen Sarah De Keyser aan de Nekkerhal in Mechelen. © Sint-Katelijne-Waver

Bevestiging voor Katelijnenaars: vaccinatie kan in de Nekkerhal

Sint-Katelijne-Waver, Mechelen -

Alle inwoners van Sint-Katelijne-Waver zullen zich kunnen laten vaccineren in het vaccinatiecentrum in de Nekkerhal in Mechelen. Dat nieuws hing al een tijdje in de lucht, maar het is nu ook bevestigd. Voor minder mobiele inwoners die niet makkelijk in Mechelen geraken, wordt een oplossing gezocht.

Sint-Katelijne-Waver en Mechelen vormen samen een eerstelijnszone. Het lag dan ook in de lijn der verwachting dat de Katelijnenaars zich zouden kunnen laten vaccineren in de Nekkerhal. Burgemeester Kristof Sels (N-VA) had daarover deze week nog contact met zijn Mechelse collega.

“Door ons aan te sluiten bij Mechelen kan iedere inwoner van de eerstelijnszone op dezelfde plek terecht”, zegt schepen van Gezondheid Sarah De Keyser (CD&V). “Voor mensen die minder mobiel zijn, bekijken we hoe we hen toch op een vlotte manier kunnen vaccineren. De pistes van een shuttle-dienst of een mobiel vaccinatieteam worden momenteel onderzocht.”

“De Nekkerhal biedt veel voordelen”, zegt burgemeester Sels. “Zowel op het vlak van bereikbaarheid, parkeergelegenheid, grootte als inrichting is deze locatie ideaal. In onze gemeente kwam sporthal Bruultjeshoek in Onze-Lieve-Vrouw-Waver in aanmerking, maar die houden we liever vrij voor de scholen en de jeugdtrainingen, en voor wanneer de sportactiviteiten hervatten.” (svds)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio