De nieuwjaarsbrief van Rob Blockx oogstte algemene lof bij zijn collega's. 

De nieuwjaarsbrief van Rob Blockx oogstte algemene lof bij zijn collega's. © EMA

Voorzitter gemeenteraad leest pakkende nieuwjaarsbrief voor

ARENDONK -

Net zoals vele kinderen in Vlaanderen heeft ook de gemeenteraadsvoorzitter in Arendonk zijn nieuwjaarsbrief online voorgelezen. Hij deed dat bij de start van de eerste (digitale) gemeenteraad van het nieuwe jaar.

Eddy Meulemans

"Er was geen enkele voorspeller, geen enkele kaartlegger en geen enkele glazen bol die 2020 zo had ingevuld", opent de nieuwjaarsbrief van gemeenteraadsvoorzitter Rob Blockx (CD&V). "Het jaar 2020 zal de geschiedenis ingaan als 'het coronajaar'. Het virus sloeg hard toe en Arendonk ontsnapte er niet aan. Tijdens de tweede golf trof de pandemie ons het hardst op onze zwakste plek: onze twee woonzorgcentra. De tol van overlijdens is pijnlijk en daarom bied ik aan de nabestaanden namens de hele gemeenteraad mijn oprechte deelneming en sterkte aan. Het beperkte contact en het minieme afscheid van jullie dierbaren wegen op het verlies."

Hoesten aan de kassa

Kinderen blikken in hun nieuwjaarsbrief ook altijd blij vooruit en wensen hun peter, meter, ouders en grootouders het allerbeste toe voor het nieuwe jaar. Zo sloot ook Rob Blockx zijn voordracht af met een boodschap van hoop. “Ik wens dat we in 2021 niet langer onze hoest moeten inhouden in de wachtrij aan de kassa en dat onze Arendonkse handelaars en bedrijfsleiders weer vrij kunnen ondernemen. Dat onze horeca voluit kan serveren op volle terrassen en dat onze leerlingen weer vrij naar school kunnen gaan. Hopelijk kunnen alle werknemers hun job doen en onze sportclubs hun competities hervatten. De jeugd wil ik opnieuw zien fuiven. Sociaal contact mag geen misdrijf zijn. Arendonk moet weer echt Arendonk zijn."

Net zoals bij oma en opa aan de kerstboom, mondde ook de voordracht van de nieuwjaarsbrief van de gemeenteraadsvoorzitter uit in een uitbundig applaus. Digitaal handgeklap klonk van al zijn collega's.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio