©  BELGA

Lamkel Zé nog geen afgesloten hoofdstuk voor Vercauteren: “Maar zondag speelt hij niet”

Frank Vercauteren nam vrijdag plaats voor zijn eerste persbabbel als trainer van Antwerp FC. Uiteraard kwam het thema ‘Didier Lamkel Zé’ -vrijdag aangesloten bij de A-kern maar nog apart getraind- aan bod.

dvd

LEES OOK:

“Ten eerste krijg je geen kans bij mij, je néémt een kans”, stak Vercauteren van wal. “Hij is een speler van Antwerp en hij ligt hier nog onder contract. Mijn taak is om elke speler zo goed mogelijk te begeleiden. Ik wil er geen item van maken. We zullen in de volgende dagen wel zien wat we ermee doen. Er moét zeker iets gebeuren. Naar zondag toe komt hij nog niet in aanmerking. Normaal speelt hij zaterdag met de beloften mee. Dan zullen we zien. Ik sta altijd open voor iemand die onder contract staat.”

Of het dan niet moeilijk is om Lamkel Zé erbij te halen nu een deel van de spelersgroep en supporters heeft laten verstaan dat ze hem liever niet zien terugkeren? Vercauteren repliceert. “Wat is de gemakkelijkste oplossing? Hem thuislaten, dat zou gemakkelijk zijn. Dat is comfort. Maar als er één ding is dat ik niet wil, is het comfort. Uiteraard is het groepsgebeuren belangrijk, maar soms moet je in staat zijn van daaruit te treden en toch nog ploeggerricht of clubgericht te denken. Dat is voor mij de prioriteit.”

Geen afgesloten hoofdstuk

Een terugkeer lijkt dus wel tot de mogelijkheden te behoren. “Oké, ja kan ook beslissen om definitief in te grijpen. En dan te zeggen: het is een afgesloten hoofdstuk. Bye bye. Maar voor mij is het helemaal geen afgesloten hoofdstuk.”

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws