©  AFP

KOERSNIEUWS. GP Marcel Kint en Kortrijk Koerse fuseren, Cosnefroy out, Laurens Sweeck rijdt in Mol

Ook vandaag valt er weer wat koersnieuws te rapen. Wij bundelen voor u de belangrijkste kleine en minder kleine wielernieuwtjes.

hc, wicBron: BELGA

Laatste update: 19u15

GP Marcel Kint en Kortrijk Koerse fuseren tot één wedstrijd

De Grote Prijs Marcel Kint en het criterium Kortrijk Koerse gaan vanaf dit jaar samen in zee. Wielervereniging Boldershof en Kortrijk Koerse zullen samen de Grote Prijs Marcel Kint organiseren. Beide verenigingen smelten samen tot één organisatie en één bestuur. De aankomst van de 1.1-wedstrijd verhuist van Zwevegem naar Kortrijk. De start blijft in Zwevegem. De wedstrijd zal dit jaar op vrijdag 20 augustus plaatsvinden.

Zowel de GP Marcel Kint als het criterium van Kortrijk werden in 2020 omwille van de coronacrisis afgelast. Beide organisaties stelden zich in de nasleep van de afgelasting de vraag of het nog haalbaar was in de toekomst de twee wedstrijden afzonderlijk te laten plaatsvinden. Het resultaat was een fusie.

Het parcours zal enkele aanpassingen krijgen. Meer dan waarschijnlijk zullen de renners twee maal de Kluisberg en de Tiegemberg voor de wielen geschoven krijgen, alsook kasseistroken zoals Beerbos en Varent. De organisatie wil een gevestigde waarde worden binnen de wielerklassiekers in de regio Zuid-West-Vlaanderen. Het lonkt daarbij ook naar de WorldTour.

Sweeck rijdt in Mol nadat hij niet op stage mag

Laurens Sweeck zal komend weekend van de partij zijn op de Zilvermeercross in Mol. Aanvankelijk had de veldrijder van Pauwels Sauzen-Bingoal een stage in Mallorca gepland, maar doordat de besmettingscijfers ter plekke de verkeerde kant opgaan, mocht hij niet vertrekken.

Cosnefroy zal zichzelf niet opvolgen als winnaar van Ster van Bessèges

De Franse renner Benoit Cosnefroy sukkelt met zijn rechterknie. Hij ziet daardoor zijn geplande seizoenstart in de Ster van Bessèges (3-7 februari), een wedstrijd die hij vorig jaar won, in het water vallen. Dat bevestigt zijn ploeg AG2R Citroën Team vrijdag. De 25-jarige Cosnefroy liet eind vorig seizoen van zich spreken met een tweede plaats in de Waalse Pijl en Parijs-Tours en een derde plaats in de Brabantse Pijl. In het voorjaar had hij ook al uitgepakt met winst in de GP La Marseillaise en de Ster van Bessèges.

Cosnefroy, een ploegmaat van onder meer Greg Van Avermaet en Oliver Naesen, heeft al een tiental dagen last van zijn rechterknie. Onderzoek bracht geen specifieke blessure aan het licht, maar hij kon wel niet voluitgaan op training. Zijn eerste competitie van 2021 is daardoor met enkele weken uitgesteld. “Tijdens langdurige inspanningen speelt de pijn op”, legt Cosnefroy uit. “Het is beter wat te wachten. Ik blijf trainen zodat ik in maart competitief ben.”

Meer sportnieuws