©  AP

NBA. Ex-Antwerp Giant Jae’Sean Tate lukt eerste double-double

Rookie Jae’Sean Tate lukte zijn eerste double-double in de NBA en bij Houston Rockets. De 25-jarige en 1m93 grote forward, die in 2019 met Antwerp Giants de Belgische Cup won en brons veroverde in de Champions League, maakt een debuut door de grote poort in de NBA. In de eerste wedstrijd zonder superster James Harden (transfer naar Brooklyn Nets) stond hij maar liefst 33 minuten op het parket. Met 13 punten, 5 rebounds en 10 assists leidde hij de Houston Rockets in de “Battle of Texas” naar de winst (105-109) tegen San Antonio Spurs.

cpm

LEES OOK: Jae’Sean Tate (ex-Antwerp Giants) maakt knap debuut in NBA

Christian Wood (27 punten, 15 rebounds) was de absolute uitblinker bij Houston. Met 4 op 10 staan de Rockets niet meer op de laatste plaats in de Western Conference.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de Eastern Conference won Philadelphia 76’ers met 125-108 van Miami Heat. Shake Milton (31 punten, 7 assists), Gabe Vincent (21 punten, 8 assists) en de met een triple-double uitpakkende Ben Simmons (10 punten, 10 rebounds, 12 assists) waren de sterkhouders. De Sixers staan met 9 op 13 op de tweede stek in de Eastern Conference. Miami Heat is met 4 op 10 elfde.

Meer sportnieuws