©  Foto Marc Van Hecke

Wout van Aert start in Zilvermeercross: “Zandgevoel krijgen met oog op WK”

Belgisch kampioen Wout van Aert topt zaterdag de affiche van de Zilvermeercross. De kersverse papa komt in Mol zijn zandgevoel nog wat aanscherpen, dit in aanloop naar het WK eind deze maand. Na de Zilvermeercross rept Van Aert zich naar Spanje om daar zijn teamgenoten van Jumbo-Visma te vervoegen op ploegstage.

Bron: Belga

LEES OOK: Toon Aerts laat Zilvermeercross in Mol schieten door financieel geschil met organisatie

“Met een zandparcours heb ik dit seizoen nog niet echt kennisgemaakt. Daarom ook dat ik zaterdag de Zilvermeercross van Mol wil rijden. Juist om het gevoel nog wat aan te scherpen. In Oostende, tijdens het wereldkampioenschap, krijgen we ook zandstroken te verwerken. Vandaar. Na de wedstrijd trek ik naar Spanje om mijn team Jumbo-Visma op stage te vervoegen”, verduidelijkte Van Aert zijn deelname.

Organisator Koen Monu is alvast zeer tevreden dat de kersverse Belgische kampioen naar Mol afzakt. “Ik mag niet klagen wat betreft ons deelnemersveld. De onderhandelingen met Wout van Aert verliepen zeer vlot. Hij komt hier ‘in competitie trainen’ op een zandparcours. Dit voor een wereldkampioenschap dat ook enkele zandstroken bevat”, meldt Monu. “Ook Felipe Orts komt naar Mol, net als Lars van der Haar, Curtis White, Jim Aernouts, Vincent Baestaens, Tom Meeusen en David van der Poel. Mathieu van der Poel, die onze laatste editie won, is op stage in Spanje en blijft daar verder trainen. Bij de vrouwen starten onder anderen Marianne Vos, Denise Betsema, Lucinda Brand en Ellen Van Loy. Twaalfvoudig Belgisch kampioene Sanne Cant verkoos in laatste instantie een stage boven de Zilvermeercross.”

Parcourswijziging

Het parcours onderging een kleine wijziging. “De startzone werd onder handen genomen. Er is nu een rechte lijn in aanloop naar de veld- en zandstroken. Mol is mijn derde cross dit seizoen, na de twee Superprestigewedstrijden in Boom en Heusden-Zolder, die ik organiseer zonder publiek. Ik mag tevreden zijn dat deze drie gemeenten een serieuze bijdrage hebben gedaan en dat ik de parcoursen gratis ter beschikking kreeg. Anders was het niet te belopen. Dit is eenmalig. Het is onmogelijk om volgend jaar nog zonder publiek te organiseren. We doen het nu nog uit liefde voor de cross”, besluit Monu.

De laatste editie van de Zilvermeercross ging naar Mathieu van der Poel. De Nederlander haalde het voor Tom Meeusen en zijn oudere broer David van der Poel. Bij de vrouwen was de zege weggelegd voor Laura Verdonschot, die won voor Shirin van Anrooij en Inge van der Heijden.

 

 ©  BELGA

MEER OVER Wout van Aert

Meer sportnieuws