Vanderhaeghe is al meer dan twee jaar aan de slag bij KV Kortrijk, maar hij moet straks plaatsmaken voor Elsner. 

Vanderhaeghe is al meer dan twee jaar aan de slag bij KV Kortrijk, maar hij moet straks plaatsmaken voor Elsner. ©  BELGA

Yves Vanderhaeghe moet na dit seizoen vertrekken bij KV Kortrijk

Ondanks drie thuiszeges op rij wordt Yves Vanderhaeghe (50) bedankt voor bewezen diensten bij KV Kortrijk. Het contract van de Roeselaarse coach loopt af op het einde van het seizoen en zal niet worden verlengd. De 38-jarige Sloveen Luka Elsner, eerder in beeld bij Standard, wordt zijn opvolger.

Gretel Coorevits, Bart Lagae

Yves Vanderhaeghe zit zaterdag met gemengde gevoelens op de bank van KV Kortrijk, op bezoek bij KV Oostende. ­In 2015 sloot hij voor het einde van het seizoen een akkoord met toenmalig voorzitter Marc Coucke om KV Kortrijk in te ruilen voor KV Oostende. Nu zijn de rollen omgekeerd en is het KV Kortrijk dat zijn trainer de bons geeft. Officieel wil de Zuid-West-Vlaamse club het nieuws niet bevestigen – wegens te gevoelig – maar intern is de beslissing gevallen: het aflopende contract van Vanderhaeghe wordt niet verlengd. Onze krant kwam te weten dat er zelfs al een opvolger is aangezocht: de Sloveen Luka Elsner (38), eerder aan de slag bij Union, heeft een akkoord om trainer te worden bij de Kerels.

 

 ©  Icon Sport

Met Vanderhaeghe vertrekt de op twee na langst dienende trainer in de Jupiler Pro League. Hij is vandaag precies twee jaar en twee maanden aan de slag in het Guldensporenstadion. De trainerswissel is al de elfde van het lopende seizoen en lekt uit op een moment dat Kortrijk drie thuiswedstrijden op rij tegen topteams heeft gewonnen: 2-1 tegen Standard, 1-0 tegen Gent en 2-1 tegen Genk.

Geheel nieuw team

Volgens onze informatie is Vanderhaeghe nog niet op de hoogte van de deal met Elsner. Net als zijn voorganger Glen ­ De Boeck moet hij zijn vertrek vernemen via de pers, met dat verschil dat Vanderhaeghe het seizoen nog mag uitdoen en De Boeck per direct moest vertrekken.

De delicate situatie met een vertrekkende trainer is meteen de reden waarom KV Kortrijk formeel ontkent in een persmededeling. De vrees bestaat dat het nieuws een nadelige invloed heeft op de spelersgroep.

Deze maand liet Kortrijk Ilombe Mboyo naar STVV vertrekken. Dat was toen al een teken aan de wand, want ­Mboyo vertrok mede door de onzekere situatie van de coach. Volgend seizoen wordt een nieuw team gebouwd in Kortrijk. Onder meer het huidige middenveld ­ Van der Bruggen-Makarenko-De Sart wordt straks vervangen

Luka Elsner 

Luka Elsner ©  BELGA

Derde met Union

Luka Elsner raakte bekend in ons land toen hij uit het niets werd aan­gesteld als coach van tweedeklasser Union Sint-Gillis. Hij leidde de club naar de derde plaats in het seizoen 2018-2019, achter KV Mechelen en Beerschot. Nadien was hij aan de slag bij het Franse Amiens, waar hij begin dit seizoen mocht beschikken. Hij was een van de kandidaten om Philippe Montanier op te volgen bij Standard, maar de Rouches kozen uiteindelijk voor Mbaye Leye. Daarop zag KV Kortrijk zijn kans schoon en sloot het een deal met de 38-jarige Sloveen.

MEER OVER KV Kortrijk

Meer voetbalnieuws