© BFM

Wagens uitgebrand na brandstichting: woensdag al overgoten met benzine

Brandweer en politie zijn donderdagavond uitgerukt naar de Kerkhofstraat in Boom. Daar brandden twee geparkeerde wagens uit. De piste brandstichting wordt niet uitgesloten, woensdag werd een van de wagens namelijk al met benzine overgoten.

De brand aan de personenwagen brak iets voor 23 uur uit en sloeg al snel over naar de geparkeerde bestelwagen daarnaast. Brandweerzone Rivierenland post Boom was snel ter plaatse en kon verhinderen dat het vuur oversloeg op de gevel van de woning. De wagens waren niet meer rijvaardig en moesten getakeld worden.

Hoe de brand is kunnen ontstaan, is nog niet duidelijk en moet verder onderzocht worden. Er zijn echter sterke vermoedens dat de wagen in brand werd gestoken. Volgens onze informatie kwam de brandweer namelijk een dag eerder ook al ter plaatse omdat onbekenden een van de wagens hadden overgoten met benzine. Toen was er geen brand ontstaan.

Momenteel zijn er nog geen verdachten opgepakt. De oorzaak van de brandstichting zou niet in het drugsmilieu te situeren zijn. “Het onderzoek loopt verder”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts.

 

 © BFM

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 tdk, jtp

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio