Magda Janssens (108) ontvangt haar vaccin. Ze raakte het voorbije jaar ook nooit besmet.  ©  rr

Is Magda (108) oudste gevaccineerde van provincie?

Zandhoven -

In woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw van Troost in Zandhoven werden donderdag de bewoners gevaccineerd. Het eerste prikje was voor de 108-jarige Magda Janssens, die in maart zelfs al 109 jaar wordt. Ook Jeanne Moons (103) is sinds donderdag ‘coronaproof’.

Kristin Matthyssen

Vorig jaar kon het verjaardagsfeest voor de oudste Zandhovenaar Magda Janssens niet doorgaan in maart. Maar de vooruitzichten dit jaar zijn rooskleuriger. Magda is mogelijk de oudste gevaccineerde van de Antwerpse regio. De oudste Belg Julia Van Hool (111) uit Lier is voorlopig nog niet gevaccineerd, omdat ze momenteel besmet is.

Woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw van Troost in Zandhoven kende in april een uitbraak, maar niet op alle afdelingen. Magda Janssens raakte nooit besmet. Ze werd wel getest. “Magda laat nog altijd duidelijk haar mening blijken”, zegt directeur Charlotte Leemans. “Dit vind ik niet leuk, zei ze in het voorjaar toen ze getest werd en de wisser in haar neus ging. Nu met het vaccin zei ze ook ‘dit doet pijn’. Maar ze was het direct vergeten. De vaccinaties verliepen heel vlot in een luimige sfeer. Veel bewoners maakten zelfs grapjes. Het waren mooie momenten.”

Jeanne Moons (103) pakte het met een kwinkslag op, net als toen ze deze zomer over haar overwonnen besmetting vertelde. ©   rr

Ook Jeanne Moons, die in september haar 103de verjaardag vierde, is gevaccineerd. Jeanne raakte in het voorjaar wel besmet, maar ze genas van Covid-19. “Ik heb mij nooit ziek gevoeld. Ik heb al ‘keuddere dinges’ (kwadere, red.) meegemaakt”, vertelde ze toen in sappig Kempens.

Dokter Tom Staels uit Zandhoven, de referentiearts van het woonzorgcentrum en ook nog de persoonlijke arts van verschillende bewoners, diende alle spuitjes toe. “Hij heeft dat schitterend gedaan”, zegt directeur Leemans. Omdat er meer dosissen uit de flacons gehaald konden worden, kon ook ineens de helft van het personeel van WZC Onze-Lieve-Vrouw van Troost gevaccineerd worden.

Volgende week donderdag wordt de andere helft van het personeel gevaccineerd en ook de bewoners van de serviceflats - die fysiek niet verbonden zijn aan het WZC - zullen snel volgen.

MEER OVER Coronavirus

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio