Harry Hendrickx (gemeente Malle) – Johan Mutert (Provinciaal Vormingscentrum) – Vicky Van Camp (ELZ Voorkempen) – Sven Beersmans (ELZ Voorkempen) – Ivo Wynants (gemeente Wijnegem) – Pieter Poriau (ELZ Voorkempen) – Luc Lemmens (provincie Antwerpen) – Luc Van Hove (gemeente Zandhoven) – Sven Deckers (gemeente Brecht) – Dirk Bauwens (gemeente Schilde) – Liesbeth Verstreken (gemeente Zoersel) bij het Provinciaal Vormingscentrum in Malle. ©  rr

Inwoners zone Voorkempen krijgen corona-spuitje in Vormingscentrum Malle

Het vaccinatiecentrum voor de eerstelijnszone Voorkempen komt in het Provinciaal Vormingscentrum in Malle. Dat hebben de gemeenten Malle, Brecht, Schilde, Wijnegem, Zandhoven en Zoersel beslist. De meeste inwoners van die gemeenten zullen hun corona-vaccinatie daar krijgen.

Het Provinciaal Vormingscentrum in Malle is zowel logistiek als operationeel de meest interessante site om zo snel en efficiënt mogelijk de volwassen bevolking van de zone te vaccineren. Het gebouw kan meteen in gebruik genomen worden, er is voldoende ruimte en heel wat materiaal is er al voor handen, wat de logistieke voorbereidingen vereenvoudigt.

De centrale ligging in de eerstelijnszone maakt dat vanuit elke uithoek de afstand beperkt is voor de inwoners. Bovendien is het vlot bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als de auto en heeft het een ruime parking.

Wie wanneer een vaccin zal krijgen is opgedeeld in fasen. Op www.laatjevaccineren.be staat meer info over de volgorde van vaccineren. Inwoners zullen opgeroepen worden en krijgen nog meer concrete informatie.

 joro

MEER OVER Coronavirus