“Een derde, kleiner vaccinatiecentrum zou van pas komen”, zegt burgemeester Marc Van Aperen. ©  Mia Uydens

Burgemeester ijvert voor vaccinatiecentrum bij Coöperatie Hoogstraten

Hoogstraten -

Voorlopig komt er geen vaccinatiecentrum in Hoogstraten. Burgemeester Marc Van Aperen (Hoogstraten Leeft) hoopt dat er toch nog een mogelijkheid komt.

Hoogstraten maakt deel uit de van Eerstelijnszone (ELZ) Kempenland. Daar zijn vaccinatiecentra gepland in Turnhout en Weelde (Ravels). Inwoners van Hoogstraten moeten naar Weelde voor een vaccinatie. “Wij hebben aan de ELZ voorgesteld om een vaccinatiecentrum in te richten bij Coöperatie Hoogstraten”, zegt Marc Van Aperen.

“De keuze is gevallen op Weelde en Turnhout, maar bij Kempenland begrijpt men wel dat een derde, kleiner vaccinatiecentrum van pas zou komen. Daarom is ons aangeraden de optie Coöperatie Hoogstraten te blijven bepleiten bij Vlaanderen. Dat heb ik in naam van onze inwoners gedaan. Ook Merksplas, Rijkevorsel, Loenhout (Wuustwezel) en Sint-Lenaarts (Brecht) zouden er baat bij kunnen hebben. De gouverneur en de ministers Somers en Beke zijn op de hoogte van onze vraag om een bijkomend vaccinatiecentrum op te richten. Ik begrijp ook wel dat een vaccinatiecentrum in elke Vlaamse gemeente logistiek niet haalbaar is. We moeten er wel rekening mee houden dat Coöperatie Hoogstraten in het zomerseizoen haar volledige infrastructuur nodig heeft.” (ram)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio