Wagen getakeld van bestuurder zonder rijbewijs en onder invloed van drugs

De Antwerpse politie heeft woensdag een wagen laten takelen op de Britselei. De bestuurder was onder invloed van verschillende verdovende middelen. Hij beschikte ook niet over een rijbewijs.

De man trok de aandacht van het verkeersondersteuningsteam (VOT) regio West omdat hij meermaals zijn richtingaanwijzer niet gebruikte op de Britselei. “Bij controle stelden ze een sterke cannabisgeur vast. De bestuurder testte ook positief op het gebruik van verschillende verdovende middelen”, zegt de politie.

De 24-jarige man zou onder normale omstandigheden zijn rijbewijs voor 15 dagen moeten afgeven, maar daar bleek hij helemaal niet over te beschikken. “Het parket gaf de opdracht om de wagen onmiddellijk te immobiliseren, de auto werd getakeld”, aldus de politie nog.

Bij een andere controle liet het VOT een wagen stoppen omdat de twee passagiers achteraan hun gordel niet droegen. “De bestuurder werd om de documenten gevraagd, maar hij kon geen rijbewijs voorleggen. In de databanken konden de agenten wel terugvinden dat de man van 21 alleen maar een voorlopig rijbewijs op zijn naam had staan”, zegt de politie. 

Beide bestuurders zullen zich binnenkort voor de politierechter moeten verantwoorden voor hun daden.

jtp

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio