© RTV

Kinderdagverblijf Spijker week dicht na besmettingen

Hoogstraten -

In het kinderdagverblijf Spijker in de Gelmelstraat blijven de deuren toe. Omdat vier personeelsleden besmet zijn met Covid-19 kunnen 101 kinderen niet in de opvang terecht.

Op advies van het Agentschap Zorg en Gezondheid is het volledige gebouw gesloten. “Omdat het aantal besmettingen in Hoogstraten in stijgende lijn gaat, worden geen risico’s genomen”, zegt directeur Mieke Michielsen van het kinderdagverblijf.

“Alle ouders en personeelsleden die hier binnen zijn geweest, moeten in quarantaine en zich laten testen. De artsen adviseren om ook de kinderen te laten testen. Als de testresultaten begin volgende week negatief zijn, kunnen we het kinderdagverblijf op donderdag 21 januari weer openen.”

“Alle ouders zijn op de hoogte gebracht, maar ik krijg nog veel telefoons van wie met vragen zit. Ze kunnen bij ons een attest krijgen voor hun werkgever dat de kinderopvang gesloten is en dus thuis mogen blijven voor hun kinderen.”

De tweede vestiging, De Gelmeltjes, aan de overkant van de straat blijft wel open. Daar testte in juni een baby positief, maar moest de opvang niet sluiten.

(ram)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio