©  Joris Herregods

 ©  Joris Herregods

 ©  Joris Herregods

 © Joris Herregods 

 ©  Joris Herregods

 ©  Joris Herregods

1 / 6

Druijf eerste keer op training KV: “Mijn ambitie? Zo veel mogelijk goals maken”

Ferdy Druijf (22) heeft zijn eerste training afgewerkt in het trainingshirt van KV Mechelen. De huurling van AZ werd donderdagochtend officieel voorgesteld door de club. Wij spraken hem kort voor zijn eerste training. “Ik ben heel enthousiast om hier te beginnen”, vertelde de nieuwe spits.

Thomas Standaert

LEES OOK: KV Mechelen gaat aanvaller Ferdy Druijf huren van AZ Alkmaar

Druijf kreeg een lift van zijn landgenoot Lucas Bijker op weg naar het trainingscomplex van KV. De spits, afkomstig uit het Noord-Hollandse Uitgeest, had duidelijk zin in zijn Belgische avontuur en deelde met de glimlach zijn eerste indrukken over zijn nieuwe club. “Zeer positief. Ik ben heel blij om hier te zijn”, zei Druijf. “Alles is heel snel gegaan. Binnen de drie dagen was alles afgerond. Maandag wist ik dat ze geïnteresseerd waren, dinsdag ben ik naar hier gekomen en gisteren (woensdag, red.) is alles afgerond. Ik was meteen enthousiast. Zowel door de club als door de spelersgroep ben ik goed ontvangen. We spreken dezelfde taal, dat praat ook wat gemakkelijker. Mijn gevoel was meteen goed.”

Totaal onbekend is KV Mechelen niet voor Druijf. “Ik kende de club wel. Ik heb er zelfs al twee keer tegen gespeeld. Drie jaar geleden in Mechelen, toen het stadion nog niet af was, en dan vorig jaar nog op oefenstage in Spanje. Toen heb ik ook nog gescoord tegen KV. Verder heb ik me nog wat geïnformeerd bij Marco Bizot (doelman van AZ, red.) die ook nog in België heeft gespeeld (bij KRC Genk, red.). Hij was alleen maar positief over het Belgische voetbal en het leven hier.”

Bij AZ moest Druijf het doen met een bijrol als invaller. Bij KV Mechelen hoopt hij een hoofdrol als goalgetter op te eisen. “Mijn ambitie? Zoveel mogelijk spelen en zoveel mogelijk scoren. Dat is het belangrijkste. Ik wil de club helpen door zoveel mogelijk goals te maken.” KV huurt de aanvaller van AZ maar heeft ook een (dure) aankoopoptie. “In de zomer zullen we bekijken of we verder gaan met mekaar. Dat is iets wat de clubs onderling moeten regelen. Maar het ligt ook aan mezelf. Het is aan mij om ervoor te zorgen dat KV het de moeite waard vind om me hier te houden.”

Als alles goed gaat kan Druijf zaterdag al zijn debuut maken tegen Charleroi. “Of ik speelgerechtigd zal zijn? Dat wordt geregeld. Ik ben in ieder geval fit en klaar om te spelen.”

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws