Schepen Abdrahman op een van de plekken om te spelen in Mechelen. © Stad Mechelen

Mechelen investeert 750.000 euro in speeltuinen

Mechelen -

De stad Mechelen investeert de komende jaren 750.000 euro in de vernieuwing van speeltuinen. Voor vier plekken is er al een concreet project in voorbereiding.

Mechelen maakt werk van de speeltuin in Offenbossen, van het trapveld in de Jozef Verbertstraat in de Mahatma Gandhiwijk en van de vernieuwing van de speeltuin in de Kruidtuin. Voor de langverhoopte herinrichting van het speelterrein en het trapveld in de Otterstraat in Battel organiseerde de stad een digitaal participatiemoment. Tijdens twee verschillende sessies kreeg de jeugd de kans om de kindvriendelijke uitstraling te beoordelen.

“Waar er nood is aan een volledige herinrichting gaan we in gesprek met de kinderen en jongeren uit de buurt. We luisteren niet alleen, we maken hun wensen ook op het terrein waar. Op die manier werken de jongste Mechelaars mee aan een stad op kindermaat”, vertelt Abdrahman Labsir (Vld-Groen-m+), schepen van Jeugd. Hij maakt zich sterk dat ze voor de zomer in Battel kunnen ravotten op vernieuwde speeltuigen.

Onder de meeste speeltoestellen zorgt de stad voor veiligheidsgras met eigenschappen die een eventuele val dempen. “We maken zo veel mogelijk ruimte speelklaar voor onze jeugd. De komende jaren breiden we de speelkaart over het hele grondgebied voort uit”, zegt Labsir.  svh

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio