©  BELGAIMAGE

KV Mechelen gaat aanvaller Ferdy Druijf huren van AZ Alkmaar

KV Mechelen heeft een nieuwe spits beet. Malinwa gaat Ferdy Druijf (22) tot aan het einde van dit seizoen huren van AZ Alkmaar, het nummer 5 in de Nederlandse Eredivisie.

Hannes Van Gael

KV Mechelen heeft een akkoord met AZ en centrumspits Ferdy Druijf voor een uitleenbeurt tot aan het einde van dit seizoen. De centrumspits was dinsdag in Mechelen en sprak er al met trainer Wouter Vrancken. De deal was snel beklonken en woensdag zou alles al rond moeten zijn, zodat Druijf donderdag al kan meetrainen. KV heeft ook een pittige aankoopclausule bedongen in het huurcontract.

Druijf had dit seizoen op meer speelminuten gehoopt bij AZ Alkmaar, maar de 22-jarige Nederlander moest het met dertien invalbeurten en zonder basisplaatsen doen. Daarin was hij goed voor één goal en één beslissende pass. Hij speelde ook drie keer mee met Jong AZ in de tweede klasse. Woensdag neemt AZ het in de Nederlandse competitie op tegen PSV en Druijf zit niet in de wedstrijdselectie. In 2019 scoorde hij als invaller tegen Antwerp FC in de laatste voorronde van de Europa League.

Malinwa mikte eerst op João Klauss van Hoffenheim, maar Standard ging met de Braziliaan lopen. Hij zette woensdag zijn kribbel onder een huurovereenkomst tot 2022 bij de Rouches, die ook een aankoopoptie hebben bedongen.

LEES OOK. Officieel: Standard snoept Joao Klauss weg voor neus van KV Mechelen

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws