Cultuurcentrum De Mol op de Aarschotsesteenweg in Lier. ©  Joren De Weerdt

Vaccinatiecentrum Pallieterland komt in cultuurcentrum De Mol

Lier, Berlaar, Duffel, Nijlen, Ranst -

Het vaccinatiecentrum van de EersteLijnsZone (ELZ) Pallieterland komt in cultuurcentrum De Mol in Lier. De zowat honderdduizend inwoners van Lier, Berlaar, Duffel, Nijlen en Ranst krijgen daar dus hun coronaprik.

Chris Van Rompaey

De vijf burgemeesters bekeken woensdagnamiddag de verschillende locaties. “We kwamen vrij vlug overeen om ons tot één vaccinatiecentrum te beperken, want twee centra betekent dat we nog meer personeel moeten inzetten. Vervolgens duurde het ook niet lang tot we unaniem beslisten om het vaccinatiecentrum onder te brengen in cultuurcentrum De Mol op de Aarschotsesteenweg in Lier”, zegt de Lierse burgemeester Frank Boogaerts (N-VA).

“Er waren meerdere redenen die in het voordeel van Lier pleitten. We liggen centraal in de EersteLijnsZone Pallieterland, waardoor je heel veel mensen heel vlug kunt vaccineren. Bovendien is Lier zeer vlot bereikbaar vanuit de andere gemeenten, ook met het openbaar vervoer. De Mol biedt voldoende parking, is voldoende groot en heeft een aparte in- en uitgang. De locatie voldoet dus aan zowat alle criteria die de Vlaamse overheid oplegt.”

Aandacht voor mobiliteit

De volgende dagen en weken maken de stad en gemeentes intensief werk van de uitrol van dit vaccinatiecentrum. “Zodat we in onze zone zo snel als mogelijk kunnen starten met vaccineren. Hierbij krijgt ook het mobiliteitsaspect, in het bijzonder voor de mindermobiele inwoners, de nodige aandacht. Het is van prioritair belang dat de inwoners van de vijf betrokken gemeenten vlot in het vaccinatiecentrum geraken. Het uiteindelijk doel van de gemeentebesturen is ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk inwoners zich laten vaccineren om zo het virus zo snel mogelijk te bedwingen.”

“Wellicht gaan we de hulp inroepen van de evenementensector. Verder onderzoeken we welke personeelsleden we waar kunnen inzetten. Het staat ook al vast dat we rekenen op vrijwilligers, vooral dan voor administratieve hulp”, zegt burgemeester Frank Boogaerts.MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio